Zeige Ergebnis 1 bis 4 von 4

Thema: Connect Starface to to Cisco CUCM

  1. #1
    STARFACE Newbie
    Registriert seit
    05.07.2017
    Beiträge
    2

    Standard Connect Starface to to Cisco CUCM

    Hello all, how can we connect our Starface PBX to a Cisco CUCM system (version 9x). This type of connection would normally be done with a SIP trunk but the only trunk functionality is very much directed at external SIP providers. We have tried to create a "new" SIP trunk but the our existing SIP trunk goes down the moment the second trunk is there and the Cisco can't connect anyway. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    STARFACE Expert
    Benutzerbild von nucom
    Registriert seit
    11.12.2012
    Ort
    9443 Widnau
    Beiträge
    1.478

    Standard

    Hello dahmhenderson

    The Moment you commit any changes to the phone lines, all of them will temporarly be shown as not connected. But it will go away.

    Define the target device on the CUCM as "Trunk-to-Asterisk", and set the field SIP-Information to the Starface Ip-Adress.

    And on the Starface side, create a new Line, where you define your numbers, and a new SIP-Trunk Profile with the following parameters

    type=peer
    host=X.X.X.X {IP Address of the CUCM}
    port=5060
    insecure=port,invite
    nat=no
    disallow=all
    allow=ulaw,alaw
    qualify=yes
    Sincerly Fabian
    Modulhersteller aus der Schweiz
    __________________________________________________ ________
    STARFACE Excellence Partner: Info | Certified Module Creator Kontakt

  3. #3
    STARFACE Newbie
    Registriert seit
    05.07.2017
    Beiträge
    2

    Standard

    Hello Fabian,

    many thanks for your reply, I am still having issues.
    I have the following questions:

    - What extra setup do I need to do on the Cisco side, Media Termination Point Required? SIP Trunk Security Profile: TCP or UDP? Anything else not in the default SIP Trunk setting?
    - On the Starface side what do I put in to the Number Area on the new Line
    - I wanted to look at the logging on the Starface system to see where the issues were but could not figure out which log has the information?

    Any help would be appreciated.

    Regards,

    Stephen

  4. #4
    STARFACE Expert
    Benutzerbild von nucom
    Registriert seit
    11.12.2012
    Ort
    9443 Widnau
    Beiträge
    1.478

    Standard

    Hello Stephen

    - What extra setup do I need to do on the Cisco side, Media Termination Point Required? SIP Trunk Security Profile: TCP or UDP? Anything else not in the default SIP Trunk setting?
    Media Termination Point Required == Yes
    I have no additional Infos about changes that Need to be made to the CUCM

    - On the Starface side what do I put in to the Number Area on the new Line
    In the Number area define, the number/s which the CUCM will relay to the starface, otherwise starface will reject the calls, because the numbers are not know to sf.
    Also if the numbers are not defined, they also can't be assigned to users/Groups.

    - I wanted to look at the logging on the Starface system to see where the issues were but could not figure out which log has the information?
    It'd check the "PBX" Log-File:

    Sincerly

    Fabian
    Geändert von nucom (12.07.2017 um 10:26 Uhr)
    Modulhersteller aus der Schweiz
    __________________________________________________ ________
    STARFACE Excellence Partner: Info | Certified Module Creator Kontakt

Ähnliche Themen

  1. CISCO 7961 in Starface
    Von pyrokar1987 im Forum STARFACE Einrichtung & Administration
    Antworten: 2
    Letzter Beitrag: 28.07.2015, 08:19
  2. Analoge Amtsleitung an Starface - FXO-Adapter Cisco Pro SPA3102
    Von epg789 im Forum STARFACE Einrichtung & Administration
    Antworten: 1
    Letzter Beitrag: 28.11.2013, 08:43
  3. Cisco SPA122 an Starface anschließen
    Von fragmasta im Forum Hersteller Informationen & Hardware Kompatibilität
    Antworten: 16
    Letzter Beitrag: 10.04.2013, 10:21
  4. Cisco 7940/60 an der Starface
    Von rausch im Forum STARFACE Einrichtung & Administration
    Antworten: 1
    Letzter Beitrag: 22.09.2010, 18:21
  5. Cisco Telefone an der Starface
    Von ys76 im Forum Hersteller Informationen & Hardware Kompatibilität
    Antworten: 5
    Letzter Beitrag: 21.12.2009, 10:41

Stichworte

Lesezeichen

Forumregeln

  • Es ist Ihnen nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist Ihnen nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist Ihnen nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist Ihnen nicht erlaubt, Ihre Beiträge zu bearbeiten.
  •